Inspectoratul de Poliția a fost sesizat pe acest caz în urma unei plângeri. 

„Schema de amplasare temporară a terasei de vară de către beneficiarul Gota Service SRL a fost aprobată de Pretura sectorului Centru contrar prevederilor Decizie Consiliului Municipal Chișinău cu privire la aprobarea Regulamentului de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău. Prin urmare, solicităm aplicarea măsurilor de rigoare în scopul anulării schemei de amplasare temporară a terasei de vară de către beneficiarul SRL „Gota Service” precum și organizarea evacuării acesteia”, se menționează în scrisoarea adresată pretorului Pavel Rusu. 

La mai bine de două săptămâni, terasa continuă să activeze.

Am încercat să obținem un comentariu și de la pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu. Acum câteva zile, când ne-a răspuns la telefon și a auzit despre ce e vorba, acesta ne-a spus că este ocupat și va reveni, dar nu a mai revenit și nici la telefon nu ne-a mai răspuns.

Astăzi am încercat din nou, dar avea deja telefonul închis.

Amintim că fondatorul companiei Gota Service SRL care a primit autorizația de funcționare pentru terasa amplasată în vecinătatea Moldtelecom este șef de direcție în cadrul companiei. Mai exact, este vorba de Vladimir Gorincioi, șeful Direcției Riscuri și Control Intern. 

Potrivit autorizației, Gota Service a obținut dreptul de amplasare a terasei provizorii încă în luna mai a anului trecut. Valabilitatea acesteia a fost prelungită până la 31 octombrie 2018 de actualul pretor al sectorului Centru, Pavel Rusu.