În 2033 - când Alyssa va avea 32 de ani - NASA plănuiește să o trimită pe Marte. Odată ajunsă acolo, aceasta va crește alimente, va desfășura experimente științifice și va căuta semne de viață. Se estimează că misiunea ei se va desfășura pe o perioadă de doi trei ani.

Alyssa era fascinată de Marte de când avea doar trei ani. După ce a văzut un episod al desenelor animate The Backyardigans cu tematică specifică, planeta a ajuns să-i captiveze imaginația.

„După  ce am vizionat desenul animat am început să mă uit la videoclipuri cu rovere care aterizau pe Marte. De asemenea, am o hartă gigantică cu planeta Marte în camera mea pe care o analizez mereu”, spune adolescenta.

De atunci, pasiunea ei pentru spațiu a continuat să crească constant. După ce a fost pentru prima dată într-o tabără spațială la vârsta de șapte ani, a fost atât de impresionată încât a ales să se întoarcă acolo de 18 ori.

La vârsta de 12 ani, fata devenise prima persoană care mergea la fiecare dintre cele trei tabere spațiale ale NASA.

Deși nu poate aplica să devină astronaut până la vârsta de 18 ani, NASA lucrează cu adolescenta pentru a se asigura că aceasta va avea șanse mari de reușită.