Chiar dacă în primele 30 de minute Croația a dominat jocul la centrul terenului, cei care au deschis scorul au fost rușii cu o execuție de excepție a lui Cheryshev. Mijlocașul rus l-a învins pe Subasic cu un șut în vinclu, de la 25 de metri.

Șapte minute mai târziu, nouarul croat Kramaric restabilește egalitatea cu o minge trimisă cu capul, din 6 metri, după o centrare a lui Mandzukic. 

Scorul a rămas neschimbat pe tabela de marcaj până la finalul celor 90 de minute din timpul regulamentar și a dus meciul în prelungiri, unde ambele echipe au marcat.

Loviturile de departajere au dus Croația în semifinale.  

Croația este ultima semifinalistă a Cupei Mondiale, celelalte trei țări calificate în careul de ași fiind Franța, Belgia și Anglia.

Rusia nu mai jucase sferturi de finală la o Cupă Mondială din 1970, ca URSS, când a pierdut cu Uruguayul (0-1). Cel mai bun rezultat al său a fost în 1966, când a ocupat locul 4, scrie digisport.ro.

Ruşii au început actuala competiţie mondială din postura de cea mai slabă echipă calificată în clasamentul FIFA - locul 70 - depăşind toate aşteptările.