Începând de miercuri, 11 iulie, prețul plafon pentru un litru de benzină crește cu 39 de bani, iar pentru motorină - cu 25 de bani.

Astfel, un litru de  benzina va costa cel mult 19,49 lei, iar pentru un litru de motorina șoferii vor achita până la 17,25 lei.

ANRE solicită consumatorilor care se vor confrunta cu situații, când prețurile de  comercializare cu amănuntul a carburanților aplicate de operatori vor depăși prețurile plafon stabilite de ANRE, să comunice aceste cazuri la linia verde a ANRE: +373 800 10 008.

Precizăm că prețurile la carburanți au generat un ping-pong între instituțiile statului. ANRE a scumpit de două ori prețurile plafon per litru la motorină și benzină. Prima decizie de acest fel a fost suspendată în urma unor sesizări venite inclusiv de la Parlament și Guvern. Cea de-a doua decizie de scumpire a fost suspendată printr-o hotărâre a instanței de judecată, după ce a fost atacată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, dar și Agenția pentru Protecția Consumatorului.