Naționala Franței a avut un parcurs ușor fluctuant în acest campionat. În faza grupelor, elevii lui Didier Deschamps au reușit să obțină două victorii: cu Australia 2-1 și Peru 1-0, iar cu Danemarca au egalat la 0-0. În optimi, cocoșii s-au impus cu scorul de 4-3 în fața argentinienilor, iar în sferturi, aceștia au dominat fără emoții naționala Uruguay, reușind un scor de 2-0.

De cealaltă parte, Belgia a avut o evoluție constantă la Mondialul din Rusia. Echipa antrenată de Roberto Marinez s-a calificat cu ușurință în semifinale. După ce a devenit lideră în faza grupelor, diavolii roșii i-au eliminat pe japonezi cu scorul de 3-2, iar în sferturi, belgienii s-au impus spectaculos (2-1) în fața uneia dintre favoritele acestui mondial, Brazilia.

Conform previziunilor de la casele de pariuri, în această semifinală, Franța pare a fi favorita, deși ambele țări au avut evoluții consistente. Ambele naționale au câștigat toate meciurile, exceptând remiza cocoșilor în meciul cu Danemarca (0-0).Francezii au câștigat titlul de campioană în anul 1998 după ce au învins naționala Braziliei. Cea mai bună performanță a Belgiei la un Campionat Mondial a fost locul 4 în anul 1986 în Mexic, fiind învinși chiar de cocoși.

Franța și Belgia s-a întâlnit ultima dată într-un meci amical în anul 2015. Atunci diavolii roșii au învins cu scorul 4-3.

La meciul de diseară va fi prezent Regele Filip al Belgiei și Regina Mathilde, dar și președintele Franței Emmanuel Macron.

*Autor: Elmira Roșca, reporter stagiar