Human Rights Watch le-a adresat autorităților din Hong Kong o scrisoare, rugându-le să facă astfel încât cărțile cu tematica LGBT să fie accesibile pentru cititori în bibliotecile publice. 

Actualmente cărțile sunt interzise și se pastrează în arhivele închise ale bibliotecilor. Una dintre cărți relatează despre cazul real al unor masculi de pinguin care au crescut împreună un pui.

 

imagine: Kyle Knight

„În loc să ascundă o carte despre doi pinguini, Guvernul din Hong Kong ar trebui să sprijine non-discriminarea și să returneze cărțile pe rafturi”, a spus directorul pentru apărarea drepturilor LGBT din cadrul Human Rights Watch, Boris Dittrich.

Dacă Guvernul din Hong Kong pare să aibă o atitudine mai puțin amabilă față de minoritățile sexuale, acesta nu este cazul autorităților judiciare, notează sursa. Săptămâna această, Curtea Supremă din Hong Kong a decis să acorde viza unei perechi compuse din două femei, faptul care creează un precedent istoric pentru persoanele homosexuale care vor să se stabiliească în acest centru financiar, scrie Europa Press.