La 30 august 2017, Cabinetul Filip a aprobat modificarea conținutului, dar și a costului pachetului alimentar oferit donatorilor de sânge. Astfel, până acum un an, toți cei care donau sânge primeau următoarele produse: suc de mere și struguri, pateu din carne de găină, sardine în ulei și lapte condensat. Costul pachetului alimentar era evaluat la aproape 51 de lei.

După modificările făcute, pachetul alimentar al donatorului de sânge trebuie să conțină un litru de suc fără adaos de zahăr din mere sau mere și struguri, 300 de grame din carne înăbușită sau 160 de grame de pește natural în suc propriu, 400 de grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate. De asemenea, în pachet au mai fost incluse 100 de grame de ciocolată și o conservă de legume. Costul pachetului a fost majorat de la 50,90 de lei la 100 de lei. 

Pozele expediate pe adresa redacției de un vizitator AGORA arată însă că, în loc de 400 de grame de halva, donatorul a primit peste 1,5 kg.

Faptul că în pachetul alimentar se conține o cantitate mare de halva a fost confirmat și de alți donatori. 

Conform Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, pachetul alimentar ar fi trebuit să conțină cel puțin 80 de grame de proteine și 1500 de calorii. 

Contactați de AGORA, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, dar și ai Centrului Naţional de Transfuzie a Sîngelui nu au putut oferi explicații concrete pe marginea cazului, dar au precizat că vor reveni cu detalii.

De menționat că, alimentele sunt procurate în cadrul licitațiilor publice de către Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.