Tânăra spune că încă nu realizează ceea ce i se întâmplă chiar dacă are deja diploma de BAC care ar trebui să fie o confirmare a reușitei ei.

„Din 27 iunie se tot vorbeşte că am 10 pe linie la BAC, nu de alta, dar practic nici nu am avut timp să realizez şi să accept acest lucru ca pe o realitate, deşi s-ar părea dintr-o parte că mă şi aşteptam să am aşa rezultate. Și iată că am primit diploma de BAC, care ar trebui să fie o confirmare, sau o materializare a acestui fapt, dar şi pe asta îmi e dificil să o cred. Unii zic „Bravo, foarte bine, felicitări!”, alții zic „Nu o să ai nevoie în viață de aceste note, pentru ce atâta muncă”, spune Ecaterina.

Cu modestitate adolescenta povestește că nu a fost o elevă ideală și recunoaște că au fost zile în care mergea la școală cu tema nepregătită. 

„De când mă ştiu, nu am învățat niciodată pentru un scop anume, ci pentru că asta a venit mereu de la sine, făcând parte din personalitatea mea. Nu am fost elevul ideal, am mers şi eu cu tema nepregătită la şcoală, am copiat câteodată, dar am învățat pentru sentimentul acesta plăcut pe care îl am când îmi văd notele de 10 şi diplomele, pentru că mă simt norocoasă să am accesul şi dreptul la educație şi studii, în timp ce undeva în lume sunt tineri care nu se pot bucura de acestea şi pentru că cea mai dragă persoană din viața mea, de la care am moştenit capacitățile intelectuale, a pornit pe calea studiilor, dar a renunțat pentru a-mi da viață şi a-mi construi un destin”, spune absolventa.

„Pentru cineva notele sunt doar nişte cifre, diplomele - nişte hârtii fără valoare, dar pentru mine ele sunt rezultatul muncii şi străduinței, precum şi dovada că limitele şi barierele sunt doar în imaginația noastră, ele de fapt nu există, omul poate mult mai mult decât crede că poate”, a notat Ecaterina pe pagina sa personală de Facebook.

Precizăm că Ecaterina Bucovanu este originară din Zîmbreni, Ialoveni. Și-a făcut studiile la Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, același raion.