„Așa un animal nu va mai găsi Real Madrid”

În primul rând, madrilenii pierd 50 de goluri pe sezon. Un jucător care marchează cu o asemenea cadență va fi aproape imposibil de găsit în fotbalul actual. În cei 9 ani pe Santiago Bernabeu, Ronaldo a marcat 451 de goluri în meciurile oficiale, adică o medie de 50 de goluri pe sezon.

Real Madrid va lua doi, trei sau patru jucători pentru a-l înlocui, însă aceștia tot nu vor înscrie 50 de goluri pe sezon timp de 9 ani la rând. În plus, atâta timp cât a îmbrăcat tricoul lui Real, Ronaldo a câștigat de 4 ori Champions League și de 4 ori Balonul de Aur, performanțe incredibile.

Madrilenii pierd și oportunitatea de a se despărți așa cum se cuvine de una dintre legendele lor, precum Raul sau Casillas, iar „CR7” pleacă pe ușa din dos. „Real trebuie să reflecteze de ce această despărțire a fost atât de urâtă și grăbită”, susține sursa citată, având în vedere că starul portughez nici măcar nu a vrut să dea ochii cu președintele Florentino Perez. Atacantul e supărat după ce nu s-a ținut de cuvânt și nu i-a mărit salariul promis de peste un an, la nivelul lui Messi sau Neymar.

„Cristiano pleacă pentru că e supărat. Nu se mai simte dorit de club, nu e de acord cu salariul și se simte tratat prost în ceea ce privește datoriile la fisc, de parcă Florentino Perez ar fi fost cel care ar fi făcut ceva greșit cu acele venituri”, susține Marca.

”Legendele nu au preț”

Din punct de vedere economic, acest aspect e cel mai puțin important. 100 de milioane de euro este o sumă extraordinar de mare pentru un jucător de 33 de ani, dar nu și pentru Ronaldo. 

„Atât Real, cât și Cristiano trebuie să reflecteze asupra situației. El trebuie să se întrebe de ce clubul îl lasă să plece pentru 100 de milioane. De ce nu sunt proteste la porțile stadionului? De ce Real Madrid îl iubește pe Modric și nu pe Cristiano? Pentru că realitatea este că fanii lui Real s-au îndrăgostit de golurile lui Ronaldo, nu de Ronaldo”, așa cum spun jurnaliștii spanioli.

Cristiano ar trebui să știe că statutul la care se află în acest moment nu l-a realizat singur. A avut în spate cel mai mare club al planetei și câțiva colegi spectaculoși care au jucat pentru el: Ramos, Marcelo, Benzema, Modric, Casemiro, etc.

„Mutarea secolului în Italia”

Ca impact, transferul e unul spectaculos. Dar pentru moment, e doar atât, impactul. Într-o săptămână, clubul italian, care s-a zbătut să facă rost de bani, ar trebui să se gândească la felul cum ar putea amortiza operațiunea financiară în valoare totală de 345 de milioane de euro (112 milioane de euro prețul de transfer, plus câte 60 de milioane de euro brut salariul pe sezon) pentru un jucător care va face 34 de ani.

Odată ajuns la Torino, e aproape cert că Ronaldo nu va înscrie 50 de goluri pe sezon și nu va juca un meci cu un potențial de audiență de un miliard de spectatori.

Este adevărat că Ronaldo se află într-o formă fizică impresionantă, dar să nu uităm că în sezonul trecut a ratat 7 meciuri de campionat și 6 meciuri din Cupă pentru că a trebuit să se odihnească. La 33-34 de ani, corpul are nevoie să-și dozeze efortul în momente cheie. „Doar dacă Ronaldo nu cumva a găsit elixirul tinereții veșnice”, se arată în sursa citată, mai scrie digisport.ro.