Co-autorul proiectului, Valeriu Ghilețchi, a spus că această comisie ar urma să dea o definiție clară agitației electorale, făcând referire și la rețelele de socializare. Totodată, deputații ar urma să analizeze necesitatea păstrării restricției de a face agitație electorală în ziua tăcerii. Comisia este în drept să atragă experți naționali, cât și experți internaționali.
Opoziția a spus însă că legea e corectă și că problema constă, de fapt, în justiția controlată politic.
„Atât observatorii naționali, cât și cei internaționali au constatat că alegerile au fost corecte. Această hotărâre este fariseică. Legislația este selectivă. Scoateți instanța de judecată din subordinea politicului”, a declarat deputatul PLDM Maria Ciobanu.
„De ce instanța nu a dispus să aibă loc alegeri repetate? Asta demonstrează că decizia a fost la comandă. Că dacă-l pedepseau pe Andrei Năstase, omul avea voie să meargă la CEDO. Ne place sau nu, avem câteva instituții care au încălcat legislația”, a spus liberalul Lilian Carp.
Deputatul PLDM Grigore Cobzac a menționat că „scopul acestui grup de lucru este de arunca praf în ochi cetățenilor și partenerilor de dezvoltare”. Iar comunistul Oleg Reidman a declarat că soluția este de a anula toate modificările Codului Electoral realizate după 2010. „Anterior, nu au fost probleme cu vechiul Cod. Nu trebuie de căutat ce a influențat decizia, trebuie de întors Codul Electoral”, a spus deputatul.
Iar democratul Andrian Candu a declarat că decizia instanței de judecată trebuie respectată, calificând acuzațiile drept declarații politice.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.