În perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai Fiscului au cerut 180.000 de lei de la niște agenți economici pentru a le accepta cererea depusă în adresa Fiscului privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016. 

În continuare, angajații IFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018, în jur der 70 000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează șase bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită. El riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30.000 de lei la 45.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

Menționăm că, în cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.