În urma investigațiilor efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a stabilit că în luna iunie 2018, membrii grupării  au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din Chișinău. Aceștia, urmărind scopul dobândirii ilegale a bunurilor acestuia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie inexistentă, l-au deposedat de bani în suma de 2 000 euro.

 În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți, într-un parc din capitală, unde aplicându-i violența fizică, i-au cerut încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșeac” a organizației criminale „kitaeț”.
 
În urma mai multor percheziții efectuate la domiciliile suspecților, la unul dintre ei a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis, totodată, laboratorul avea aparataj necesar, confecţionat artizanal pentru crearea condiţiilor favorabile de creșterea lor.
 
De menționat că anterior, persoanele reținute au fost judecați pentru mai multe infracțiuni, doi dintre care recent au fost eliberați din locurile de detenţie înainte de termen. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, dacă va fi demonstrată vinovăția suspecților, aceștia riscă privarea libertății pe un termen de la 7 la 10 ani pentru fiecare infracțiune.