„Este cel mai bizar președinte din istoria Statelor Unite ale Americii. Cu genul ăsta de președinte, cu puținele cunoștințe pe care le are despre politica externă, cine poate ști ce se va întâmpla? Politica externă nu este punctul lui forte”, a declarat Ranko Krivokapic, fostul președinte al Parlamentului din Muntenegru, actual președinte al opoziției.

Borin Raonic, directorul Alianței Civice a organizației drepturilor omului din Muntenegru,      s-a declarat revoltat de afirmațiile lui Trump.

„Eram obișnuiți să avem un președinte american care unește și promovează valorile Occidentului. Acum, în loc să avem un lider, avem un măscărici”, a spus acesta.

El a adăugat că dacă Trump nu s-a obosit să afle nimic despre Muntenegru înainte de a face afirmațiile: „În mod evident, nu citește nimic din documentele pe care i le pregătește departamentul de stat, așa că iată că ne alegem cu aceste declarații tâmpite, care arată clar o lipsă de cunoaștere și respect pentru rolul pe care SUA îl are în lume”.