Potrivit studiului, cel mai mare operator privat de servicii de comunicaţii electronice, care a înregistrat o viteză de internet fix în medie de 4 ori mai mare, în comparație cu ceilalți operatori din Republica Moldova, este compania StarNet.

• Compararea providerilor de internet fix după viteza de download Compania StarNet se clasează pe primul loc după viteza de download, cu o medie de 20 Mbps, în comparația cu alți provideri.

• Compararea ratei de Download și Upload pentru perioadele de 3 luni, 6 luni și respectiv 1 an Compania StarNet menține o rată de peste 15 Mbps în toate 3 perioade, având cea mai mare medie de viteză de Download și upload în comparație cu alți providri de internet fix.

Conform rezumatului pentru ultimul an, StarNet menține cea mai înaltă medie de viteză de Download și Upload pentru ultimile 12 luni, care constituie 18,9 Mbps și 14,8 Mbps respectiv.

Totodată, StarNet a înregistrat cea mai mică latență, media constituind 49,92, astfel asigurând integritatea și calitatea conexiunilor în rețele.

De menționat că ediția din acest an a studiului include 200 de țări, este realizat în baza a peste 163 milioane de teste de viteză și analizează datele colectate în perioada mai 2017 - iunie 2018.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.