Bărbaţii au fost găsiţi fără viaţă în afara oraşului Sibut, localizat la 188 de kilometri nord de capitala Bangui, a mai spus ministrul.

Rastorguev, Radcenko şi Djemal lucrau, potrivit mai multor surse, la un nou documentar despre grupul Wagner, o firmă militară privată din Rusia, pentru organizaţia Investigation Control Center, fondată de mogulul aflat în exil Mikhail Khodorkovsky.

Contractorii Wagner ar fi realizat operaţiuni militare clandestine în Siria şi estul Ucrainei la ordinele Kremlinului, informaţii negate de autorităţile ruse. 

În plus, Wagner ar avea legături cu Evgheni Prigojin, asociat al lui Putin, potrivit CBS News. Prigojin a fost implicat şi în scandalul privind campania şi alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

Potrivit Reuters, primarul oraşului Sibut, Henri Depele, a declarat că cei trei au fost prinşi într-o ambuscadă de bărbaţi înarmaţi, care au deschis focul asupra maşinii în care se aflau, iar şoferul a supravieţuit.

Rastorguev este cunoscut pentru documentare ce critică regimul lui Vladimir Putin, precum, „The Term/ Srok”, care face o cronică a mişcării de opoziţie din Rusia.