„Miercuri, 1 august în contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării a fost inaugurat spațiului destinat alăptării din incinta restaurantului Andy`s Pizza Centru. Astăzi fiind acolo am întrebat unde este acest spațiu, am fost condusă în WC, m-au întrebat dacă am nevoie și de perna pentru alăptat. Sincer, sunt șocată. De ce ar trebui eu să-mi hrănesc copilul în WC? 

Eu susțin alăptarea în public, la cerința copilului, dar admit faptul că nu toate femeile pot alăpta în public, că societatea nu acceptă, că mulți copii au nevoie de liniște în procesul alăptării și am evitat să comentez această inițiativă. Dar astăzi am fost profund dezamăgită când am văzut spațiul amenajat în WC. Acest spațiu seamănă mai mult ca loc pentru a schimba copilul și mă bucur în sfârșit că a apărut, după ce timp de un an am scris de câteva ori în cartea de reclamații și am discutat cu administratorii. Din pozele de la evenimentul de lansare se vede alt spațiu, unde astăzi erau mese. Intuiesc că localul și-a rezervat dreptul de a muta spațiul destinat alaptării pentru a nu pierde clienți.

Știu că acest eveniment a fost susținut de organizații internaționale și locale... fac apel către ele să se clarifice cu situația dată. Sper că totuși nu acest loc a fost susținut și promovat: UNICEF Moldova AFAM - Asociația Femeilor Antreprenoare din MoldovaMinisterul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova Ask a Mom Mămica Alăptează”, a scris Alina Andronache.

EA.md a contactat Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), asociație care a implementat acest proiect în colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Președinta AFAM, Otilia Drăguțanu  care a fost să discute cu administrația localului a explicat pe pagina de Facebook a asociației că a fost o neînțelegere la mijloc:

„Ne pare rău pentru neînțelegerea creată. Există două spații în Andy’s Pizza Centru (lângă Teatrul de Operă): unul pentru schimbarea scutecelor în baie, altul în sală, pentru alăptat, deși puteți alăpta oriunde vă simțiți comod. Cereți perna pentru alăptare de la chelneri sau administrator. În zilele care urmează personalul revenit din concediu și nou angajat va fi instruit suplimentar pentru a presta la nivel acest serviciu nou, dar atât de necesar. Vă mulțumim încă o dată pentru sesizare și cerem scuze pentru disconfortul cauzat. Pentru orice sugestii de îmbunătățire vă rugăm mult să ne contactați”, a relatat președinta AFAM.