„În cadrul ședinței de astăzi au fost audiați șapte martori ai acuzării: patru contabili care au primit parolele și semnăturile digitale ale companiilor care au fost folosite la fraudarea sistemului bancar și trei foști angajați ai Băncii de Economii. Martorii au confirmat circumstanțele descrise în învinuire, susținând că au acționat la inițiativa lui Ilan Șor”, a declarat pentru Agora ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.
 
Apărătorii lui Ilan Șor au altă versiune. „Au fost examinate și niște cereri și demersuri, conținutul cărora nu pot să îl redau, pentru că ședințele sunt închise. Pot doar să vă comunic că martorii audiați confirmă nevinovăția lui Ilan Șor”, a declarat pentru Ziarul de Gardă avocatul lui Șor, Iulian Balan.
 
Următoarea ședință a fost fixată pentru 20 august. Aceasta este a treia ședință în dosarul primarului de Orhei, examinat de Curtea de Apel Cahul. Prima ședință a fost amânată la cererea avocaților, iar a doua - la solicitarea procurorului.

Ilan Șor, care se află acum sub control judiciar, a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani. Pedeapsa urmează să intre în vigoare doar după o decizie definitivă pe acest caz.