În postarea sa de pe Facebook, Andrian Candu a dat „share” la un articol în care fostul colonel SIS, Alexandru Popescu, afirmă că, prin intermediul fundației Open Dialogue, în Republica Moldova ar fi fost promovate interesele Federației Ruse. Candu a sugerat că călătoriile Maiei Sandu în Europa ar fi fost achitate de fundația menționată.

„Maia Sandu pretindea că deplăsările ei în Europa sunt achitate de o prestigioasă fundație, ignorând faptul că Open Dialogue este finanțată de controversatul oligarh de origine kazahă Mukhtar Ablyazov cu implicarea serviciilor rusești. A făcut așa cum face de obicei - profită și minte că nu știe. Maia Sandu, cum rămâne cu integritatea?”, a întrebat democratul.

La rândul ei, Maia Sandu s-a referit la modul în care Candu a ales să-i pună întrebarea de mai sus și l-a acuzat de trolling. Liderul PAS l-a invitat pe Candu la o dezbatere la televiziunea națională

„După ce și-a îndeplinit misiunea de transformare a Republicii Moldova într-o zonă offshore, Candu a revenit la activitatea de trolling. Domnule Președinte al Parlamentului, dacă aveți ceva să-mi incriminați sau să mă întrebați, haideți la o dezbatere la televiziunea națională, nu fiți laș!”, a scris liderul PAS.

De menționat că ultima dezbatere televizată dintre cei doi politicieni a avut loc la începutul lunii octombrie 2017. Maia Sandu a afirmat atunci că partidul pe care îl conduce nu va face coaliție cu PD, „nici până la alegeri, nici după”.