„Embargou ce a condiționat multe polemici referitoare la nivelul înalt de calitate al produselor autohtone fapt ce a fortificat încrederea consumatorilor”, menţionează autorii studiului.
Astfel, pe o scară de la +2 (mult mai înaltă), la -2 (mult mai joasă), media aprecierilor în anul 2014 s-a îmbunătățit față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest an, media aprecierilor este de +0,86, în timp ce anul trecut era de + 0,51 în favoarea produselor locale.
Tendința se menţine şi pentru produse gen îmbrăcăminte și încălțăminte. În 2013 media aprecierilor, pe o scară de la +2 la -2 era de -0,086 adică, în medie respondenții considerau calitatea produselor autohtone gen îmbrăcăminte și încălțăminte fiind de o calitate puțin mai joasă decât calitatea produselor de import.
În 2014, media aprecierilor este +0,054, ceea ce denotă că respondenții percep calitatea produselor autohton, cum ar fi îmbrăcăminte, încălțăminte drept fiind de o calitate asemănătoare sau poate chiar puțin mai bună decât produsele importate.
În cadrul sondajului, respondenţii au fost întrebaţi ce cred despre embargoul impus de Federaţia Rusă. Circa 17 % dintre aceştia au declarat restricţiile pentru vinurile şi fructele moldoveneşti sunt obiective și argumentate, în timp ce 81% îl consideră de natură politică. Cu toate acestea, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, scade ponderea celor care consideră embargoul drept fiind unul de natură politică.
Sondajul a fost realizat 1 noiembrie - 25 noiembrie, iar mărimea eșantionului fiind de 1.157 de respondenți. Marja de eroare este de 3%.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.