În urma investigațiilor s-a stabilit că membrii grupării au creat o schemă prin care identificau și comercializau clienților din mai multe cluburi de noapte din capitală droguri de tipul pastilelor ecstasy și marijuană hidroponică. Totodată, pentru probatoriu, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control în incinta locurilor de agrement, procurând droguri la prețul de 200-350 de lei pentru o pastilă Ecstasy.

În urma a 29 de percheziții efectuate în mun. Chișinău, polițiștii au depistat și ridicat 550 de pastile Ecstasy, 50 de pastile psihotrope Alprazolam, aproximativ 50 gr. de marijuană hidroponică, mijloace bănești provenite din comercializarea drogurilor, aparate artizanale destinate consumului de droguri și cântare electronice la scara mică.

Forțele de ordine au stabilit că pastilele ecstasy, au fost aduse pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă, din una din țările Uniunii Europene.

Valoarea drogurilor confiscate este de aproximativ 200.000 de lei.

Potrivit Poliției, cinci dintre suspecți sunt studenți, iar unul din cei reținuți a fost cercetat anterior pentru huliganism, jaf și tâlhărie, fiind condamnat la 4 ani cu suspendare, iar la momentul reținerii fiind în termen de probă.

La moment, 10 persoane din cei reținuți au măsura preventivă sub formă de arest iar unul se află sub control judiciar. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, persoanele reținute riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani.