Textul legii, care a primit undă verde în Senatul țării, urmează a fi examinat de actualul președinte, Enrique Peña Nieto, înainte de a fi promulgat și publicat în Monitorul Oficial al Federației. Potrivit sursei, aceasta va fi prima lege adoptată în această sesiune a Legislativului care a început acum două săptămâni. 

Inițiativa a apărut încă în anul 2011, însă s-a prăfuit timp de mai mulți ani, înainte de a fi reanimată de către deputații Mișcării pentru Regenerarea Națională, condusă de Lopez Obrador, liderul formațiunii care a câștigat la ultimele alegeri. Coaliția lui Obrador a obținut majoritatea mandatelor în ambele camere ale Legislativului.

Lopez Obrador, care va prelua postul de președinte pe 1 decembrie, a promis, în campania electorală, să pună capăt privilegiilor de care se bucură demnitarii de stat și să reducă la jumătate salariul președintelui, care este acum de 108.000 de peso sau 4.900 de euro. 

Citiți de asemenea: Mexicul și-a ales președintele. Două puncte de vedere pentru a înțelege cine este Andres Manuel Lopez Obrador