„Se lucrează manual. Intervenim la toate solicitările. E târziu anul acesta de a folosi erbicide. Nu are sens pentru că planta e deja coaptă. Dar, facem harta unde sunt locuri cu cele mai multe plante și anul viitor, din primăvară, vom începe să acționăm cu erbicide. Scopul este de nimicit 100%”, a declarat șeful Asociației Spații Verzi, Serghei Carp.
Și autoritățile centrale au început abia din acest an să caute ac de cojoc ambroziei, responsabilii de la Ministerul Sănătății autosesizându-se abia după ce au primit mai multe petiții din partea cetățenilor. Prim-ministrul Pavel Filip l-a certat în repetate rânduri pe șeful de la Agricultură pentru faptul că buruiana încă nu a fost inclusă în lista plantelor interzise în țara noastră.
Tot cetățenii au fost cei care au elaborat deja o hartă cu locurile din Chișinău unde sunt întâlnite cele mai multe plante de ambrozie. Harta conține informații și despre locurile unde responsabilii au intervenit, cu sapa, și au tăiat plantele.
Astfel, din informațiile oferite de aceștia reiese că cele mai multe plante de ambrozie se găsesc în parcuri și spațiile verzi, cum ar fi Parcul din Valea Trandafirilor și cel din Valea Morilor, dar și regiunea Malina Mică unde se găsește Spitalul Republican, Institutul Oncologic și Centrul Diagnostic.
https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1bqKHVNjxCbHWciSTCpiCwR6QFMzNvrfe
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.