Preşedintele ţării a semnat pe data de 8 decembrie un decret prin care acordă campionului mondial la taekwondo cetăţenia Republicii Moldova. Cu toate că Aaron Arthur Cook are în prezent 23 de ani acesta are deja în palmares 5 medalii de aur: 4 la campionate europene şi o medalie la campionatul internaţional de taekwondo pentru juniori din oraşul Izmir, în 2008.

În acest an sportivul a evoluat sub steagul Insulelor Man, pentru care a câştigat o medalie de aur la campionatul european de taekwondo de la Baku.

De remarcat că, sportivul nu a participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, din cauza unei decizii controversate a Comitetului Olimpic Naţional al Marii Britanii, prin care Aaron Arthut Cook nu a fost admis la competitie, cu toate că era considerat sportivul nr.1 în lume la taekwondo, la categoria 80 kg. După această decizie, care a avut o rezonanţă majoră în lumea sportului, Aaron Arthur Cook a decis să nu evolueze pentru Marea Britanie, selectând iniţial Insulele Man, iar prin decretul semnat de Nicolae Timofti acesta va evolua pentru Republica Moldova.