„Încă din copilărie desenam, și-mi plăcea mult să creez ceva cu mâinile mele. Când aveam 10 ani îmi doream o jucărie din pluș, pe atunci ele în magazine nu se găseau, așa că am început să-mi cos singură jucării. Atunci a fost momentul când am înțeles că dacă îți dorești ceva, poți să o faci și singur. Aveam 16 ani când am început să-mi cos singură toate hainele, iar la 21 de ani mi-am cusut primul set de lenjerie intimă. Rezultatul mi-a depășit toate așteptările, am înțeles că asta e ceea ce-mi doresc să fac toată viața – să creez cea mai frumoasă lenjerie intimă din lume”, povestește Tatiana Shickolada.

Ce o inspiră pe creatoare?

„Când creez noile colecții sunt inspirată de dantelă, pe care o procur din Franța. Mereu mi-a fost ușor să-mi imaginez ce ar putea ieși dintr-o bucată de stofă, iar dantela s-a dovedit a fi pentru mine cea mai subtilă frumusețe din industria textilă – subțire, elegantă și cu desene rafinate. De fiecare dată când mă uit la dantelă, inima mea începe să bată mai tare și mai tare! S-ar părea că sunt doar niște firișoare, dar cât de iscusit și diferit pot fi acestea împletite. Cu siguranță în Franța se creează o adevărată frumusețe de dantelă”, spune aceasta pentru EA.md.


De ce Franța?

„După ce am participat la un concurs internațional de lenjerie intimă la care am și câștigat, marca mea a devenit una îndrăgită. Premiul pe care l-am primit a fost posibilitatea de a participa, gratuit, la o expoziție de lenjerie intimă la Paris. Pe lângă aceasta, am beneficiat de un articol (de 6 pagini) publicat în 5 ediții ale unei reviste. Acesta a fost publicat în cinci limbi diferite: rusă, franceză, engleză, italiană și chineză, și a fost în exclusivitatea dedicat lenjeriei intime. Această expoziție mi-a arătat că lumea este interesată de brandul meu, cumpărătorii se bucură de colecțiile mele”, menționează Tatiana.

Diferă gusturile franțuzoaicelor de cele ale femeilor din Moldova?

„Nu fac diferențe dintre franțuzoaice și femeile din Moldova. Știu însă că femeile din Modova sunt mult mai exigente la capitolul lenjerie intimă, apreciez mult faptul că acestea își doresc să arate mereu bine, să fie feminine și să se simtă iubite. În același timp, cred că franțuzoaicele trebuie să învețe, din nou, să dezvolte iubirea pentru sine. Odată am auzit în Franța, „aici așa nu se îmbracă”. Ceea ce ar însemna că nu se abordează un stil grațios și feminin, nu se optează pentru rochii și eleganță. Ce am răspuns? Am zis că de acum încolo o vor face! Mă inspiră foarte mult moldovencele, sunt frumoase și știu cum să aibă grijă de ele, știu să se simtă femei. Îmi lipsesc astfel de femei în Franța, femei care sunt pe deplin conștiente de ceea ce înseamnă să fii femeie. Cu siguranță că și în Franța sunt femei pasionate de brandul meu, care spun că produc cea mai confortabilă lenjerie intimă. Desigur, o astfel de recunoștință de la clienți inspiră”, povestește designerul.


Trei motive pentru care femeile trebuie să investească în lenjerie intimă de calitate

„Primul și cel mai important motiv este faptul că noi, femeile, trebuie să știm să ne iubim, să avem grijă de noi. Numai atunci o să fim în stare să transmitem dragoste și celor din jur, iar cei din jur, la rândul lor, ne vor iubi. Pentru o femeie este foarte important să se bucure și să știe cum să-și facă o bucurie. O astfel de femeie va avea o dispoziție minunată, ceea ce înseamnă că ea va deveni în mod natural mai atractivă și fermecătoare. Al doilea motiv este respectul de sine. Ar trebui să te simți ca o regină când te uiți în oglindă. Iar al treilea motiv constă în faptul că lucrurile de calitate o să vă servească pentru mai mult timp, nu vă afectează sănătatea, în același timp, au grijă de bugetul, dar și de nervii dvs”, mărturisește Tatiana.