Poliția canadiană spune că cineva ar fi dispărut cu lichidul – îndeajuns de voluminos să umple un tanc petrolier – dintr-un depozit, din regiunea istorică Port Union, din provincia canadiană Terranova și Labrador.

Apa furată valorează între 9.000 și 12.000 de dolari.

Directorul firmei de votcă a declarat că unul dintre angajații săi a descoperit luni că apa a dispărut. El a precizat că hoțul ar fi avut mult de muncă ca să ajungă să aibă acces la apă, pentru că era securizată cu lacăt, într-un depozit.

Deși apa este asigurată, paguba e mare. Apa de mare puritate poate fi recoltată doar în perioada primăverii, din icebergurile gigantice care apar anual de-a lungul coastei provinciei Terranova și Labrador, loc devenit cunoscut ca „aleea icebergurilor”. „Avem doar o perioadă scurtă pe an când putem să recoltăm. E ca strugurele pentru industria vinului”, a declarat directorul companiei de votcă, scrie Digi24.

Câteva alte firme locale folosesc resursele din provincie pentru produse cosmetice și de îngrijire a pielii, cu apa provenită din iceberguri. O altă companie produce bere numită „Berg”.

Incidentul este acum investigat de autoritățile locale.