El şi-a anunţat decizia de a candida la postul public de radio din Vermont, statul pe care-l reprezintă în Camera superioară a Congresului.

„Voiam să-i informez mai întâi pe locuitorii Vermontului”, a declarat el postului de radio din acest stat din nord-estul Statelor Unite, după care a acordat un interviu exclusiv postului CBS, scrie The Huffington Post. Fostul rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate din 2016 era considerat atunci un outsider, însă a luptat puternic împotriva fostului secretar de Stat. Clinton a obţinut învestitura democrată, după care a fost înfrântă de Donald Trump.

Întrebat care este diferenţa faţă de campania din 2016, senatorul independent apropiat democraţilor a răspuns la CBS că „vom câştiga. Vom lansa totodată ceea ce consider o mişcare populară fără precedent în istoria americană”.

În această campanie a alegerilor primare, Bernie Sanders, care se prezintă drept un ”democrat socialist” a apărat ideea asigurărilor de sănătate universale, a unei universităţi publice gratuite şi a unui salariu minim orar de 15 dolari (13,3 euro). În prezent, salariul minim orar variază între 5,15 și 12 USD, funcție de stat.

El a fost ales în Camera Reprezentanţilor în perioada 1990-2006, după care a devenit senator.