Citește și: Partidul ȘOR reclamă la CEC implicarea lui Dodon în campania electorală

Poliția anunță că a înregistrat 129 de cazuri în care au fost declarate diferite încălcări/incidente și alte acţiuni ce pot afecta procesul electoral, dintre care și cazuri în care există bănuiala rezonabilă de corupere a alegătorilor:

Un caz în privința PDM (sesizarea Blocului electoral ACUM), 5 cazuri în privința Partidului Politic ȘOR, un caz sesizat de blocul electoral ACUM, șase cazuri autosesizate de Poliție și un caz de sesizare a Comisiei Electorale Centrale privind implicarea Fundației de binefacere „Din Suflet” în campania electorală”, se arată în comunicatul Poliției.

„Materialele au fost expediate spre examinare, conform competenței, Procuraturii Anticorupție (acțiuni prevăzute de art. 181 prim din Codul Penal)”, ceea ce ar însemna examinarea eventualei infracțiuni de corupere a alegătorilor.


Amintim că, la 28 ianuarie 2019, Igor Dodon a lansat Anul Familiei în R. Moldova, unde au fost invitate cupluri longevive și familii cu mulți copii, cărora li s-au oferit pachete din partea Fundației Galinei Dodon „Din suflet”. Potrivit Ziarului de Gardă, Dodon a declarat că pentru acel eveniment nu s-au cheltuit bani publici și că raportul financiar al fundației, despre care a promis anterior că va fi publicat, va fi disponibil pentru public „la timpul potrivit”. Galina Dodon nu a oferit detalii despre data publicării raportului fundației pe care o conduce. Igor Dodon a menționat însă că nu toți donatorii fundației sunt de acord să le fie făcute publice numele. „De aceea, la capitolul cheltuieli noi suntem de acord să publicăm toate detaliile, la capitolul venituri – nu tot timpul, pentru că nu toți doresc să fie făcute publice numele lor, acestea sunt date personale”, a spus Dodon.

Vezi și: Comuniștii se iau de fundațiile de caritate ale socialiștilor și democraților: „În esență, sunt o spălare de bani”