Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe de lucru cu așa-zisul premier al regiunii, scrie presa locală. „Termenul de „Transnistria”, folosit în Occident, este inacceptabil pentru Pridnestrovie: a apărut în timpul ocupației fasciste-române pentru a desemna guvernarea românească, de unde urmau să fie luate toate resursele. Pentru mine, om care respectă istoria și poporul nostru, termenul „Transnistria” este sinonimul cuvântului „Holocaust”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul nerecunoscut a mai spus că a recomandat mai multor diplomați să se folosească noua denumire a regiunii. „Pridnestrovie va fi recunoscută. Străinii trebuie să se obișnuiască să utilizeze adevărata denumire”, a menționat el.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lescnic, solicitată de Publika TV, a declarat că, în procesul de negocieri, în toate documentele elaborate pe platforma OSCE, se utilizează doar sintagma „conflictul transnistrean” și, respectiv, denumirea „Transnistria”, formulă care este acceptată la nivel internațional.