„Astăzi m-am implicat si am analizat mai detaliat incidentul produs, concluziile mele: Customer Data ca: nume, prenume, adrese, telefoane, email, idnp-uri, etc. nu se criptează, n-am vazut asta in nici un sistem CRM sau ERP de la liderii mondiali, tot ce-a trebuit (parole, accese, etc.) este criptat MD5 si alti algoritmi. Acești așa numiti "hackeri" au copiat datele de pe un Server de Development, printr-o altă stație virusată care avea deschis un Backdoor. Pe server și statie se afla un mix de date, parțial invechite. Aceste date publicate, reprezintă doar 3% din Baza de date reală a StarNet. Baza de Date StarNet reală conține circa 500GB de date”, a precizat Machedon pe pagina sa Facebook.

Acesta a precizat că multe din aceste date furate și publicate pe Internet, în Europa și SUA, nu se clasifică ca Date cu Caracter Personal. „În multe din aceste țări, sunt tipărite cataloage tip Yellow Pages și distribuite gratuit, tot gratuit sau cu bani poți cumpăra legal, pe CD, sau online, zeci de baze de date cu cetățenii unui oraș, țări, companii, etc. Concluzie: Este un scandal provocat și umflat artificial de persoane interesate”, a conchis acesta.

AGORA amintește că în luna octombrie 2014 compania a întâlnit probleme notabile în livrarea serviciilor de Internet către clienții săi. În urma investigațiilor, firma anunța că degradarea temporară, repetată și de scurtă durată, a serviciilor de Internet și Telefonie apărută pe parcursul a câtorva zile din octombrie s-a datorat unor atacuri cibernatice asupra companiei.