„Am promis că voi solicita să primesc cetățenie a Republicii Moldova. Nu am făcut-o pentru că în momentul de față atmosfera nu este propice pentru așa ceva. Atunci când voi considera că este oportun voi înainta autorităților din Moldova și solicitarea de a deveni cetățean”, a mai menționat Traian Băsescu. 

”Faptul că ați dat la mulți cetățeni de-ai noștri cetățenia română, cred că nu ar fi o problemă ca să dăm și noi cetățenia dumneavoastră”, a menționat președintele Nicolae Timofti. 

Discurs unionist la Chișinău

„Este un semn de respect pe care RM, conducerea politică mi l-au arătat de-a lungul timpului și la aceste semne de respect nu pot decât să răspund cu dragoste pentru cetățenii din RM. Am considerat întotdeauna în mandatul meu că suntem un popor, o națiune în două state. Am sărbătorit 97 de ani de la Unire. Astăzi la 97 de ani suntem două țări independente dar acest lucru nu l-am stabilit nici o dată. Acest lucru a fost stabilit de doi criminali - Stalin și Hitler”, a menționat Traian Băsescu. 

Băsescu a sugerat ideea unirii. „Vom continua să trăim cum au decis Stalin și Hitler?”, a declarat Traian Băsescu. 

„Poate ne vom da seama că cel mai bine e să fim uniți. De nu ne vom da seama de acest lucru avem soluția să mergem ambii în UE. Am fost un președinte care a avut tot timpul RM în suflet”, a mai declarat Băsescu.