Înainte de a depune actele, mai mulți membri și simpatizanți ai PAS au organizat o conferință de presă, unde au venit cu laude adresate liderei partidului. Iar Maia Sandu a spus că se angajează să respecte un „cod al președintelui Republicii Moldova”, care are zece puncte.
„Un președinte bun trebuie:
Să fie cinstit, să nu fure, să dea crunt peste mână celor care fură poporul;
Să muncească pentru bunăstarea poporului. Niciun cetățean nu trebuie să trăiască în sărăcie și frică;
Să iubească și să cinstească toți oamenii din această țară;
Să spună adevărul, să nu mintă oamenii;
Să facă dreptate, să elibereze instituțiile și să le aducă în slujba poporului;
Să ia decizii doar în interesul oamenilor;
Să nu trădeze poporul și interesul național, să fie prieten cu toate țările în beneficiul cetățenilor;
Să lucreze transparent cu presa și cetățenii;
Să apere oamenii cinstiți. Hoții trebuie să stea la pușcărie;
Să trăiască modest, ca poporul. Nu poți huzuri în lux, atunci când oamenii mor de foame”, a dat citire Maia Sandu angajamentelor din codul respectiv.
Odată ajuns la CEC, Maia Sandu a spus: „Evident că avem emoții de fiecare dată când mergem la oameni. Mergem în această campanie pentru și împreună cu oamenii buni. În Republica Moldova sunt mulți oameni buni, împreună vom colecta semnături, împreună vom câștiga aceste alegeri”.
În campania din octombrie 2016, când a candidat la fotoliul de șef al statului, Maia Sandu le-a propus alegătorilor un „contract social”. „Preşedintele trebuie să fie vocea oamenilor şi apărătorul intereselor cetăţeneşti în raport cu instituţiile de stat. Preşedintele trebuie să ceară şi să asigure integritate în sistemul justiţiei. Un bun preşedinte trebuie să lucreze cu instituţiile statului pentru a asigura bunăstarea tuturor cetăţenilor, prin transparentizarea administraţiei, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea fiecărei localităţi, asigurarea unor sisteme funcţionale de educaţie şi sănătate. Preşedintele trebuie să fie apărătorul vectorului european, singurul care poate oferi oamenilor şanse pentru o viaţă decentă”, spunea atunci lidera PAS.
Amintim că, până în prezent, au depus actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă Partidul Platforma DA și Partidul Nostru. Pentru înregistrarea în cursă, candidații au nevoie între 15.000 și 25.000 de semnături în susținerea lor.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.