„Ei încercă să fie scos artificial hotelul. Ce vor ei să facă? Parcul este dreptunghiular, așa cum au fost propuse hotarele în CMC și votate, dar ei vor să reconsidere că parcul nu mai este dreptunghiular și să fie scoasă această parcelă de pământ, unde se află Guguță, și să considere că parcul are o altă formă și atunci chipurile acest teren nu mai este în parc, este doar în vecinătatea parcului și acolo poți să faci ce vrei. Cu asa au mers ei în judecată”, a declarat primarul în aseară la emisiunea Interpol de la TV7, subliniind că umrătoarele zile ca avea loc procesul de judecată în acest caz.

Totodată, Dorin Chirtoacă a spus că există legea spațiilor verzi, care spune clar că nu se poate construi spațiu locativ în parc, indiferent hotel sau bloc locativ. „În acest caz, legea este de partea Primăriei. Eu nu dau acte pentru hotel, stați liniștit. Eu pot da acte doar pentru reparația sau reconstrucția cafenelei Guguță în dimensiunile existente”, a mai adăugat primarul.

Recent, primăria municipiului Chișinău a anunțat consultări publice privind „Planul Urbanistic de detaliu pentru complexul hotelier și de agrement din str. Maria Cebotari, 20”. Proiectul hotelului a fost inițiat de compania Finpar Invest, care ar fi controlată de politicianul Vlad Plahotniuc.

Reprezentantul companiei Igor Lipceanu declara anterior că acest hotel va fi destinat segmentului premium, iar în interior va fi amenajată o piscină, un fitness centru și va oferi alte servicii. Proiectul imobiliar este evaluat la aproximativ 20 milioane de euro.

Anterior, Consiliul Național pentru monumentele istorice din cadrul Ministerului Culturii a respins proiectul de două ori.Unul din membrii acestui consiliu, Ion Ştefăniţă, susţine că schiţa de proiect a fost respinsă, deoarece clădirea ar fi prea înaltă şi nu s-ar încadra în zona istorică a Chişinăului.