Mai exact, propunerea liberal-democraților a fost susținută doar de către deputații din fracțiunea Partidului Liberal și grupul parlamentar popular-european. Democrații, comuniștii și socialiștii nu au susținut inițiativa.
Acest lucru a constituit și motivul pentru care liberalii și liberal-democrații au anunțat că nu deleagă niciun reprezentant al fracțiunilor lor în grupul de lucru pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției R. Moldova, constituit astăzi prin votul majorității deputaților.
În intervenția sa la acest subiect, liberal-democratul Tudor Deliu a acuzat democrații de faptul că iau decizii „selectiv”.
Motivul lui Candu
Întrebat de jurnaliști de ce PD nu a susținut inițiativa PLDM de introducere a limbii române din Constituție, Andrian Candu a răspuns că deși reprezentanții formațiunii susțin limba română și consideră că anume ea trebuie să fie limba oficială a statului, totuși inițiativa este una separată.
„Suntem susținători ai limbii române, însă inițiativa noastră (n. r. - de creare a grupului de lucru) se referă strict la integrarea în Uniunea Europeană și se referă la o altă decizie a Curții Constituționale decât cea în care Curtea a decis că limba oficială în R. Moldova este româna.
Într-un anumit context, va fi nevoie și de modificarea articolului 13 din Constituție”, a spus demnitarul.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.