Partidul Socialiștilor alături de Mitropolie. Membrii partidului sunt gata să iasă la proteste „binecuvântate de Mitropolitul Vladimir”

Partidul Socialiștilor alături de Mitropolie. Membrii partidului sunt gata să iasă la proteste „binecuvântate de Mitropolitul Vladimir”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară sprijinul pentru Mitropolie și este gata să iasă la proteste alături de reprezentanții acesteia. Anunțul a fost făcut după ce Mitropolia a venit cu o reacție la decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) prin care se cere statelor membre ale Consiliului Europei, inclusiv R. Moldova, să recunoască cuplurile LGBT. Ulterior Centrul Genderdoc-M a anunțat că va depune o plângere la Poliție în urma declarației emise de instituția religioasă. 

Baciu Ana

„Împărtășim pe deplin poziția Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, care a condamnat public decizia rușinoasă a CtEDO care obligă țara noastră să recunoască legal cuplurile de același sex. Această decizie a judecătorilor CtEDO este o ofensă adusă poporului Republicii Moldova. (...)

Partidul Socialiștilor susține apelul Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove către locuitorii ortodocși din Moldova de a proteja, în conformitate cu legea, credința, tradițiile și valorile familiale ale poporului nostru. Suntem gata să ne alăturăm oricăror acțiuni pașnice de protest care vor fi organizate cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Moldovei”, se arată într-un cominicat emsi de PSRM. 

Amintim că, la 17 ianuarie 2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a stabilit că familiile formate din persoane de același sex trebuie recunoscute și protejate de toate țările din Consiliul Europei. Prevederea se conține într-o hotărâre pronunțată de magistrații instanței în cazul Fedotova și alții împotriva Rusiei.

Precizăm, la 30 ianuarie 2023, Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove a venit cu o reacție la decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) prin care se cere statelor membre ale Consiliului Europei, inclusiv R. Moldova, să recunoască cuplurile LGBT. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Moldova afirmă că și „cea mai timidă tentativă” de a da curs acestei solicitări va fi urmată de o „reacție pe măsură”.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal