Atracțiile turistice și locurile de cazare din regiunea Cahul, accesibile la un singur click distanță: A fost lansată platforma cahul.travel

Atracțiile turistice și locurile de cazare din regiunea Cahul, accesibile la un singur click distanță: A fost lansată platforma cahul.travel

Regiunea Cahul, una dintre cele mai vizitate zone ale țării, va fi promovată prin intermediul unei platforme noi - cahul.travel. Aici, potențialii turiști din țară și de peste hotare vor putea să găsească și să rezerve un loc de cazare, dar și să afle mai multe despre cum își pot petrece vacanța în sudul Republicii Moldova. 


Irina Soltan

Platforma cahul.travel a fost creată cu participarea antreprenorilor din Cahul, care oferă servicii de cazare. În prezent, 12 pensiuni, hoteluri, complexe turistice, sanatorii, baze de odihnă și agrement și-au expus ofertele pe platformă. 

...

Imagini din regiunea Cahul

EU4Moldova: Startup City Cahul

Publicitate
...

Imagini din regiunea Cahul

EU4Moldova: Startup City Cahul

Prin câteva click-uri, cei care vor să descopere regiunea de sud a țării își pot face din timp planuri de vacanță, rezervând locul de cazare pentru perioada sejurului.

Tot aici, pot fi solicitate servicii adiționale, precum saună, pescuit, excursii cu barca, băi terapeutice. Cei care preferă odihna activă pot alege să facă hiking, o plimbare cu ATV-urile sau cu bicicletele. Turiștii care vor să descopere tradițiile locului pot participa la ateliere de țesut covoare și împletirea coșurilor din nuiele, culesul strugurilor, programe etnofolclorice, pot vizita Muzeul Pâinii din satul Văleni sau Muzeul Ţinutului Cahul. Totodată, regiunea oferă o experiență culinară de neuitat, existând zeci de bucate specifice acestei zone. 

Pe cahul.travel a fost creat și un calendar al evenimentelor din regiunea Cahul, unde sunt notate 23 de festivaluri și expoziții, organizate anual.

...

Imagini din regiunea Cahul

EU4Moldova: Startup City Cahul

De asemenea, pe site pot fi găsite cinci trasee turistice din sudul țării. Mai cu seamă, este vorba despre itinerare cu o lungime de la 10 până la 44 de km, care trec prin localitățile Văleni, Cahul, Crihana Veche și Slobozia Mare, oferind turiștilor posibilitatea de a admira atât frumoasele peisaje, cât și diverse muzee și monumente istorice. Turiștii pot solicita și crearea unui traseu personalizat sau organizarea excursiilor.

...

Imagini din regiunea Cahul

EU4Moldova: Startup City Cahul

Printre cele mai populare atracții turistice ale regiunii Cahul se numără Rezervația științifică Prutul de Jos, care este o arie protejată, înscrisă în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei. Alte atracții turistice ale regiunii sunt: Lacul Manta - cel mai mare lac din Republica Moldova, precum și „Aflorimentul de la Văleni”, format din dealuri înalte și pitorești numite „Colinele de Aur”.

Platforma cahul.travel a fost creată în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, cu suportul Uniunii Europene și a Suediei. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal