Bănuiți că ar fi falsificat un certificat medical: Procurorii pornesc nou dosar penal pe numele lui Igor Dodon, soția acestuia și un medic bănuiți

Bănuiți că ar fi falsificat un certificat medical: Procurorii pornesc nou dosar penal pe numele lui Igor Dodon, soția acestuia și un medic bănuiți

Fostul președinte Igor Dodon, soția acestuia și un medic figurează în calitate de bănuiți într-un nou dosar penal. Aceștia urmează să fie audiați pe marginea unui dosar despre o presupusă falsificare a unui certificat medical.

Irina Soltan

Oamenii legii spun că medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. În același timp, ex-președintele Republicii Moldova împreună cu soția sa, sunt bănuiți în deținerea și folosirea documentului oficial fals care acordă drepturi.

Potrivit procurorilor în baza acestui document, inculpatul Dodon Igor a solicitat Judecătorilor Curții Supreme de Justiție sa-i permită să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către învinuita Dodon Galina Procuraturii Anticorupție.

Precizăm că, Procuratura Anticorupție la 26 Ianuarie 2023, a pornit urmărirea penală pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute la art.361 alin.(2) lit.b) din Codul penal: „ Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligaţii, confecţionarea sau vînzarea imprimatelor, ştampilelor sau a sigiliilor false ale unor întreprinderi, instituţii, organizaţii, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, săvîrşite de două sau mai multe persoane”.

Amintim că mai devreme Igor Dodon a acuzat angajații Procuraturii Anticorupție că ar fi descins percheziții la medicii care l-au tratat pe fiul său de COVID-19. Potrivit lui Dodon, perchezițiile ar fi avut loc la 25 ianuarie.

Precizăm că deși are interdicție de a ieși de pe teritoriul R. Moldova, magistrații i-au permis ex-președintelui Igor Dodon să părăsească țara pentru a-și însoți fiul mai mic la reabilitare post-COVID. Fostul șef de stat urmează să meargă în România pentru o perioadă de nouă zile, la sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie. Informația despre ridicarea interdicției de a ieși din țară a fost confirmată pentru AGORA de către avocatul lui Dodon, Nicolae Posturusu. Amintim că la 26 ianuarie, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive a ex-președintelui, Igor Dodon. Procurorii solicită înlocuirea măsurii de obligare de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal