Fondul de Investiții SUA - Rusia redirecționează 154 de mil. de dolari către țările afectate de războiul din Ucraina. R. Moldova, printre benificiari

Fondul de Investiții SUA - Rusia redirecționează 154 de mil. de dolari către țările afectate de războiul din Ucraina. R. Moldova, printre benificiari

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat astăzi că Fondul de Investiții SUA - Rusia (TUSRIF), în parteneriat cu Congresul SUA, va transfera peste 154 de milioane de dolari în sprijinul celor care au suferit cel mai mult din cauza războiului lui Putin împotriva Ucrainei, notează mold-street.com.

Irina Soltan

Aceste fonduri vor include 135 de milioane dolari care vor fi transmiși către Western NIS Enterprise Fund pentru a sprijini redresarea economică a Ucrainei și Moldovei, iar 18 milioane dolari vor merge către Fundația SUA - Rusia (USRF) în sprijinul grupurilor pro-democratice, inclusiv societatea civilă din Rusia și organizațiile media independente. Acest transfer subliniază sprijinul continuu pentru suveranitate, prosperitate și democrație în Eurasia, susține USAID.

„Invazia Kremlinului asupra ucrainenilor a devastat economia Ucrainei, care, estimativ, va suferi o scădere de peste 45% în anul acesta. Moldova de asemenea a suferit în mod grav în urma acestui război, inclusiv din cauza inflației sporite care a provocat creșterea prețurilor. Sprijinul imediat acordat sectorului privat din Ucraina și Moldova este esențial pentru a consolida economiile ambelor țări în fața agresiunii lui Putin”, se arată în comunicatul de presă al agenției.

USAID precizează că Western NIS Enterprise Fund este un partener de mai multe decenii și a demonstrat capacitatea de a oferi sprijin în mod eficient pentru dezvoltarea sectorului privat din Ucraina și Moldova.

„Această asistență va ajuta Republica Moldova și Ucraina să își modernizeze și să își crească economiile pentru a-și putea continua parcursul european”, mai susţine USAID.

Fondul de Investiții SUA - Rusia a fost înfiinţat în 1995 şi era finanţat direct de Congresul SUA. În 2008 el a fost reorganizat în Fundația SUA-Rusia (USRF), pentru a sprijini elementele de bază ale democrației în Rusia, inclusiv statul de drept, libertatea de informare și libera întreprindere. USRF acordă granturi pe trei linii principale, Media & Free Enterprise, Rule of Law și Civil Society & Expertise.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal