Intenționat sau nu? Deputat: Sunt suspiciuni că deconectările temporare de apă de ieri au fost făcute intenționat

Intenționat sau nu? Deputat: Sunt suspiciuni că deconectările temporare de apă de ieri au fost făcute intenționat

Deputatul PAS, Radu Marian menționează că există suspiciuni că deconectările temporare la apă de ieri în unele cartiere din Chișinău au fost făcute intenționat. În acest context, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică desfășoară controale inopinate la sediul Apă-Canal.

Baciu Ana

„Dacă se va depista rea-voință, consecințele vor fi pe măsură. Există mari bănuieli de sabotaj, în condițiile în care furnizorul de energie electrică a deconectat lumina doar de la blocul administrativ (din cauza datoriilor), nefiind afectat procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic. 

Fondatorul Apă-Canal Chișinău este Consiliul Municipal Chișinău. Deci soluția pe termen scurt la problema datoriilor se află la conducerea orașului. Dacă întreprinderea nu are bani suficienți în acest moment, CMC trebuie să găsească o formulă financiară prin care să fie alocate aceste fonduri. Consilierii municipali nu trebuie să se lase prostiți de mizeriile lui Ceban”, scris Radu Marian.

ANRE a informat că s-a autosesizat cu privire la situația creată ieri în cadrul S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”, și a demarat în această dimineață un control inopinat, pentru a elucida aspectele privind calitatea și continuitatea funcționării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Chișinău.

Menționăm că la 3 februarie, Premier Energy a anunțat că a reconectat la energia electrică cele două puncte deconectate la 2 februarie. Aceasta pentru că, primarul Ion Ceban și Apă-Canal a dat asigurări că va găsi soluții pentru datoria acumulată. Noul termen a furnizorului e 7 februarie.

Precizăm că, primarul general al capitalei, Ion Ceban, afirmat că Chișinăul ar putea rămâne fără apă potabilă. Aceasta în condițiile în care în dimineața zilei de 2 februarie au avut loc noi deconectări de energie electrică la Apă-Canal Chișinău. La rândul său, furnizorul Premier Energy anunța că electricitatea va fi întreruptă doar în blocul administrativ al instituției și asta nu ar afecta sistemul de apeduct. 

Citește și: (Aproape) toate momentele în care Ceban s-a certat cu autoritățile centrale, ONG-urile și unele companii private

Mai târziu, Ion Ceban a declarat că va solicita deconectarea prioritar a sediului Guvernului și Parlamentului de la serviciul de apă și canalizare. Viceprim-ministrul Andrei Spînu a venit ulterior cu o reacție și a menționat că singurul vinovat de situația de la Apă-Canal este Ion Ceban.

Ulterior, Primarul general afirma că unele blocuri din sectoarele Botanica și Telecentru ar fi rămas deja fără apă, publicând în acest sens mai multe imagini video. 

Ca răspuns, Furnizorul Premier Energy a declarat că nu se face responsabil de deconectările de la rețeaua de alimentare cu apă. Compania a subliniat că eventualele probleme legate de furnizarea apei la anumite adrese ar putea fi de ordin tehnic și ar ține de modul de gestionare al serviciului de către Apă-Canal Chișinău.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal