Trei cetățeni ai R. Moldova și-au pierdut viața în cutremurul din Turcia

Trei cetățeni ai R. Moldova și-au pierdut viața în cutremurul din Turcia

Trei cetățeni ai R. Moldova, o femeie și doi copii ai săi, și-au pierdut viața în cutremurul din Turcia, din 6 februarie. Informațiile sunt anunțate de Ministerul Afacerilor Externe. În total, misiunea diplomatică a luat legătura cu 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate.

Irina Soltan

La 8 februarie sunt confirmate primele decese în rândul cetățenilor din R. Moldova care se aflau în Turcia în momentul cutremurului de proporții din 6 februarie. MAEIE informează că victimele sunt o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii.

Responsabilii de la ambasada țării noastre la Ankara continuă eforturile de contactare și comunicare cu cetățenii noștri care locuiesc în cele 10 zone afectate de seism.

Astfel, din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate. În rezultat, 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

De asemenea, prin intermediul ambasadei R. Moldova la București în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, 2 cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie, au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare a fost realizată de partea română.

Menționăm că în dimineața zilei de 8 februarie echipa de salvatori ai Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei. Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară.

AGORA menționează că bilanțul cutremurului devastator care a lovit Turcia și Siria se ridică acum la cel puțin 8.764 de morți, potrivit autorităților. În Turcia au fost raportate până acum 6.234 de decese. Cel puțin 34.810 persoane au fost rănite. În Siria, 2.530 de decese și un total de 4.654 de răniți. Calamitatea s-a produs la 6 februarie, cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter fiind urmat de peste 100 de replici.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal