„Mulțumesc pentru eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize”. Reacții după demisia Guvernului

„Mulțumesc pentru eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize”. Reacții după demisia Guvernului

Președinta Republicii Moldova, președintele Parlamentului precum și foștii colegi de Guvern au venit cu reacții după anunțul Nataliei Gavrilița despre plecarea acesteia din funcția de prim-ministru. Aceștia i-au mulțumit fostei șefe de Guvern pentru „efort și dedicație”.

Baciu Ana

„Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare - acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a scris Maia Sandu.

Fostul viceprim-ministru, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a spus că țara și-a recâștigat viitorul în perioada de guvernare a Nataliei Gavrilița.

„Într-un an și jumătatea am văzut de toate, le-am trăit pe toate și le-am depășit pe toate. Sunt sigur că țara și-a recâștigat viitorul tocmai în această perioadă. Crizele ne-au făcut mai puternici și mai determinați să luptăm pentru viitorul nostru european!”, a spus Andrei Spînu.

Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a mulțumit Nataliei Gavrilița.

„Fracțiunea parlamentară a PAS a luat act de demisia doamnei prim-ministre Natalia Gavrilița. Echipa Partidului Acțiune și Solidaritate îi mulțumește doamnei Prim-ministre pentru dedicație și efort.  În ultimul an, țara noastră s-a confruntat cu mai multe crize fără precedent, cu amenințări de ordin economic, social, energetic și chiar existențiale. În pofida gravității provocărilor, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție, cu muncă dedicată. Mulți au vrut ca Moldova să cadă, însă grație acestui Guvern, grație doamnei Gavrilița și echipei, în țara noastră a fost menținută pacea și stabilitatea. Datorită eforturilor Guvernului, am asigurat țara cu energie, am identificat ajutor financiar crucial de la partenerii noștri internaționali, am acordat compensații și majorări pentru a fi alături de oameni”, a scris Igor Grosu.

Fostul ministru al afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a spus că a avut onoarea să facă parte din Guvernul Gavrilița.

„Mulțumesc din suflet, dragă Natalia, pentru onoarea de a face echipă și a lucra împreună pentru obiectivul nostru comun de a aduce țara noastră în Uniunea Europeană! Privim în viitor cu aceeași speranță și încredere ca în fotografia aceasta când Moldova a devenit țară candidată pentru aderare la UE”, a spus Popescu.

Fostul coleg, Sergiu Litvinenco este de părere că Natalia Gavrilița a fost prim-ministru al țării în cea mai complicată perioadă de la independență încoace.

„Cu toate acestea, din punctul meu de vedere, Guvernul a făcut față provocărilor majore (criză pandemică, economică, energetică, tentativele de destabilizare a Moldovei din partea forţelor dirijate din exterior și războiul barbar al Rusiei împotriva Ucrainei), a pornit mai multe reforme inclusiv sistemice, a fost constituit din oameni integri și a guvernat în mod democratic. Și, desigur, Guvernul Nataliei Gavrilița este executivul pe timpul căruia Republica Moldova a obținut statut de țară-candidat de integrare în Uniunea Europeană. Îi mulțumesc Nataliei pentru efortul extraordinar pe care l-a făcut și îi doresc mult succes. Sunt mândru că am făcut parte din echipa Guvernului Natalia Gavrilița”, a scris Litvinenco.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal