Măsuri de securitate? Meciul Sheriff Tiraspol - Partizan se va desfășura cu tribunele goale. Mai mulți suporteri sârbi, cu refuz de intrare în R. Moldova

Măsuri de securitate? Meciul Sheriff Tiraspol - Partizan se va desfășura cu tribunele goale. Mai mulți suporteri sârbi, cu refuz de intrare în R. Moldova

Meciul de fotbal dintre „Sheriff Tiraspol” și echipa clubului sârb de fotbal „Partizan”, planificat pentru 16 februarie, se va desfășura cu tribunele goale. Despre aceasta anunță Federația Moldovenească de Fotbal cu referire la „decizia autorităților”. Mai devreme, la 13 februarie, 12 cetățeni sârbi, suporteri ai echipei de fotbal, au primit interdicție de intrare în R. Moldova. Autoritățile statului, însă nu declară oficial dacă acestea ar fi acțiuni de menținere a securității în țară.

Irina Soltan

La 13 februarie, pe pagina de Facebook a clubului de fotbal Partizan apar imagini în care 12 cetățeni din Serbia spun că nu pot intra în R. Moldova. Aceștia ar fi planificat să ajungă la meciul „Sheriff Tiraspol” -„Partizan” planificat pentru 16 februarie.

Cetățenii Republicii Serbia, 12 persoane, inclusiv patru fete, au interdicție de a intra în Republica Moldova. Ne aflăm pe Aeroport de 5 ore. Suntem fani Partizan. Am putea rămâne 4 zile în terminal dacă autoritățile Serbiei nu rezolvă cazul.

Autor: Notează cetățenii Serbiei pe Facebook.

Publicitate
...

Suporterii sârbi, pe Aeroportul Internațional Chișinău

Facebook

Peste câteva ore aceștia au adăugat că așteaptă reacția Ministerul de Externe. Totuși, în cele din urmă, cetățenii sârbi au anunțat că fac cale întoarsă.

După ce am petrecut toată noaptea încercând să rezolvăm situația, o parte din fanii deportați au plecat din Moldova în primul zbor de dimineață cumpărând bilete din cont propriu. In jurul orei 2:00 noaptea, tuturor li s-a dat interdicție oficială de intrare. O altă parte dintre suporteri pleacă din Moldova după ora 14:00 în zborul spre București.

Autor: Postare pe Facebook

...

Suporterii sârbi, pe Aeroportul Internațional Chișinău

Facebook

Poliția de Frontieră confirmă: Mai mulți cetățeni străini nu au putut intra în țară

AGORA a solicitat reacția Poliție de Frontieră. Într-un răspuns se menționează că mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei în R. Moldova, neavând documentele necesare în acest sens.

Printre aceștia s-ar număra și cetățenii Serbiei veniți la meciul „Parizan”.

FMF anunță meci cu tribunele goale

Mai mult, la scurt timp, într-un comunicat public, Federația Moldovenească de Fodbal a informat FC Sheriff despre decizia autorităților moldovenești de a desfășura meciul dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad fără spectatori în tribune.

În acest sens, FC Sheriff îi informează pe spectatorii care au cumpărat bilete pentru meci că clubul va returna banii pentru aceste bilete.

Măsură de securitate?

Contactați de AGORA, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate au menționat că la această oră nu vor veni cu declarații oficiale pe marginea cazului.

Totuși, precizăm că la 13 februarie, președinta Maia Sandu a făcut declarații de presă în contextul planului Kremlinului de destabilizare în R. Moldova, informații interceptate de serviciul de spionaj ucrainean.

Potrivit Maiei Sandu, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiuni cu caracter violent. De exemplu, în documentele transmise de partea ucraineană se conțin instrucțiuni privind intrarea în R. Moldova pentru cetățeni din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru. Președinta dă asigurări că instituțiile statului lucrează la prevenirea provocărilor și țin situația sub control.

Reacțiile celor vizați nu s-au lăsat așteptate. Ministrul Afacerilor Externe, Ivica Dacic, a negat posibila participare a cetățenilor sârbi la acțiuni subversive care vizează destabilizarea situației în R. Moldova, potrivit presupuselor informații din Ucraina despre planurile rusești.

„Solicităm autorităților moldovenești să transmită de urgență toate informațiile pe care le dețin, pentru că nu am primit niciodată o astfel de sesizare din Moldova”, a spus Dacic.

Citește detalii aici: Reacții din Rusia și Serbia, după declarațiile Maiei Sandu: Kremlinul neagă planul de destabilizare dezvăluit de Kiev, iar Belgradul cere informații

Oficialul a adăugat că Serbia nu va permite afectarea reputației și intereselor țării, precum și a relațiilor de prietenie dintre Serbia și Moldova. Ministrul a amintit că, potrivit legislației Serbiei, orice participare a cetățenilor sârbi la conflicte armate din străinătate se califică drept infracțiune.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal