Maia Sandu și Klaus Iohannis, principalele declarații de presă (LIVE)

23 februarie 2023, 14:58Cristian Bolotnicov

Maia Sandu și Klaus Iohannis, principalele declarații de presă (LIVE)

15:17 - Evenimentul s-a încheiat.

Publicitate

15:14 -  Anul trecut România a inițiat împreună cu Germania și Franța, Platforma de Sprijin pentru Moldova, cele trei ediții ale platformei, au întrunit zeci de țări și organizații internaționale, care ne-au promis sprijin de dezvoltare și ajutor imediat pentru depășirea crizei internaționale. Vom organiza următoarea ediție a platformei la Chișinău, în toamna acestui an”, a anunțat președinta Maia Sandu.

15:10 - „Noul Guvern de la Chișinău va continua un dialog energic cu guvernul român , premierul Recean a anunțat că prima vizită oficială va fi, firesc la București, Legătura tot mai strânsă între Chișinău și București are un impact direct asupra cetățenilor noștri. Din păcate bucura acestei apropieri, este umbrită de tragedia unui război crunt, care continuă de un an de zile. Rusia a invadat o țară vecină cu noi, care își dorește să trăiască în libertate și demnitate. (...) Noi în Republica Moldova suntem protejați de scutul eroilor ucraineni”, a menționat președinta Maia Sandu.

15:07 - Vă asigur că RM nu e singură în fața acestor provocări, este poziția noastră permanentă, clară și fermă. Am solicitat și vom continua să susținem sancționarea de către UE, a celor care doresc destabilizarea R. Moldova și subminarea statului de drept, România va continua să sprijine în mod ferm respectarea suveranității și integrității Republicii Moldova. Sprijinim abordarea dvs. Responsabilă față de dosarul transnistrean”, afirmă președintele român.

15:03 - „Cu exact în urmă, Rusia se pregătea să invadeze Ucraina și să înceapă un război ilegal și sângeros, marcat de atrocități nemaivăzute de multă vreme pe continentul european, împotriva poporului ucrainean, a fost un an extrem de dificil și pentru R. Moldova, stat afectat profund și direct de consecințele acestui război”, a declarat președintele român, Klaus Iohannis.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu se află joi, 23 februarie, într-o vizită de lucru la București, la invitația omologului român Klaus Iohannis. Șefa statului urmează să aibă întrevederi cu premierul român Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu.

Presa română scrie că vizita are loc la puțin timp după ce Maia Sandu a avertizat despre planul Rusiei de a destabiliza situația din țara noastră.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal