Traseu blocat la Stăuceni, acces restricționat în centrul Chișinăului și mulțimea dirijată de Partidul Șor pe strada centrală a capitalei. Proteste cu incidente (VIDEO)

Traseu blocat la Stăuceni, acces restricționat în centrul Chișinăului și mulțimea dirijată de Partidul Șor pe strada centrală a capitalei. Proteste cu incidente (VIDEO)

Partidul Șor a anunțat proteste în fața Primăriei Chișinău pentru 28 februarie. Noutatea n-a fost întâmpinată cu bucurie de primarul Ion Ceban care a îndemnat organizatorii să-și aleagă altă locație. Mai mult, autoritățile statului au interzis proteste pentru câteva zile așa cum capitala va găzdui o delegație oficială. Marți, însă, mai multe camioane cu manifestanți au fost oprite de oamenii legii la intrarea în oraș, iar în semn de nemulțumire, oamenii au blocat traseul din zona Stăuceni. Însă, cei adunați în capitală au pornit protestul pe bd. Ștefan cel Mare, în frunte cu liderii Partidului Șor.

Irina Soltan

UPDATE. Protestul se încheie cu veselie

Către ora 16:00, protestul din 28 februarie s-a încheiat cu o melodie în limba rusă dedicată Maiei Sandu și manifestațiilor organizate de Partidul Șor. Unele persoane s-au avântat și în dans. Iar pe final, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cel care a moderat o parte din protest, a scandat „Victorie!”.

„Și sughiț bun la prietenul nostru Ilan Șor”, a spus Țurcanu. Organizatorii anunță noi monifestații.

Publicitate
...

Captură video.

privesc.eu

UPDATE. Traficul rutier deblocat pe traseul de lângă Stăuceni. Centrul capitalei, blocat

Update: Protestatarii se opresc la Primăria Chișinău. Forțele de ordine au format un cordon care împiedică accesul mulțimii către Guvern. Organizatorii, reprezentanți ai Partidului Șor, au instalat scenă și aparataj audio.

...

Captură video

privesc.eu

Înainte de aceasta, mulțimea a avut tentative de trecere peste cordonul de polițiști.

...

Cordonul format de forțele de ordine.

Cititor AGORA

...

Incident în mulțime.

Captură video

Update: Către ora 14:00, poliția anunță că artera traseului pe sensul de deplasare dinspre Chișinău spre Stăuceni a fost deblocată. Iar la Chișinău, Marina Tauber spune că aceste autocare vin la protest.

Iar în centru capitalei a fost blocat accesul spre Piața Marii Adunări Naționale. Crește numărul oamenilor legii.

...

Captură video

privesc.eu

...

Captură video

privesc.eu

Știrea inițială. Protest în capitală. Mulțimea pornește în marș pe bd Ștefan cel Mare

Protestul integral poate fi urmărit aici:

În pofida restricțiilor privind accesul în centrul capitalei pentru câteva zile, mai multe persoane s-au adunat în fața sediului Academiei de Științe aflat la Chișinău de unde au pornit în coloană spre centrul capitalei. Protestul a fost anunțat mai devreme de reprezentanții Partidului Șor.

Mulțimea este supravegheată de forțele de ordine. Oamenii scandează „Noi suntem Moldova”, „Jos dictatura!”, „Jos Maia Sandu”. Oamenii sunt îndemnați de Marina Tauber să se deplaseze în coloană.

...

Mulțimea e supravegheată de forțele de ordine

Captură video

Traseul din regiunea Stăuceni, blocat

Cu câteva ore înainte de începutul protestului din Chișinău, la intrarea în capitală, pe direcția dinspre Stăuceni, au fost oprite mai multe autocare în care se aflau protestatari organizați din mai multe localități ale țării.


În rezultat, aceștia au ieșit pe șosea și au blocat circulația rutieră pe sensul de intrare în oraș. După o scurtă declocare, situația s-a repetat. Mai mult, protestatarii încearcă să blocheze și cealaltă direcție de circulație. Accesul serviciilor speciale - pompieri și ambulanțe, se întâmplă cu dificultate.

...

Traseul de lângă Stăuceni, blocat

Poliția R. Moldova

Anunțul autorităților: Trei zile de acces restricționat în centrul Chișinăului

La 28 februarie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că în perioada 28 februarie - 2 martie, în centrul capitalei și pe străzile adiacente va fi limitat și interzis accesul vehiculelor și al persoanelor.

Restricțiile sunt impuse, în legătură cu vizita în Republica Moldova a unei delegații oficiale și pentru asigurarea bunei desfășurări a întrunirilor și a manifestărilor în masă.

Poliția a solicitat tuturor cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să se subordoneze necondiționat cerințelor legale ale forțelor de ordine, inclusiv să evite conflictele de orice natură.

Ion Ceba: „Să aleagă alt loc de protest”

Anuțul prealabil al Partidului Șor de a desfășura protest în fața Primăriei Chișinău a nemulțumit primarul general al capitalei Ion Ceban. Edilul le-a spus protestatarilor să-și aleagă alt loc pentru manifestație:

Menționăm că protestele organizate de Partidul Șor se desfășoară sistematic. Protestatarii cer demisia președintei și a Guvernului. Protestul organizat la 28 februarie este motivat de cifrele din facturile la servicii comunale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal