Diplomația de la Kiev răspunde acuzațiilor Moscovei privind regiunea transnistreană: Nu vă lăsați păcăliți de propaganda rusă

Diplomația de la Kiev răspunde acuzațiilor Moscovei privind regiunea transnistreană: Nu vă lăsați păcăliți de propaganda rusă

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean al Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, a reacționat la declarația purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu privire la o presupusă provocare radioactivă care urma să aibă loc în regiunea transnistreană. Într-o postare pe Twitter din 1 martie, diplomatul a scris că este vorba despre un fals, care nu ar fi altceva decât parte a propagandei rusești.

Zagnat Elena

Nikolenko a precizat că Ucraina respectă cu strictețe acordul de neproliferare nucleară.

Afirmația Rusiei potrivit căreia Ucraina a primit materiale radiologice pentru „o provocare” este un fals. Ucraina se angajează strict față de neproliferarea armelor nucleare.

Autor: Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt al ministerului ucrainean al Afacerilor Externe

Publicitate

Potrivit lui Nikolenko, declarațiile Moscovei nu ar trebui luate în serios. 

Nu vă lăsați păcăliți de propaganda rusă. Rușii îi acuză adesea pe alții de ceea ce ei înșiși plănuiesc.

Autor: Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt al ministerului ucrainean al Afacerilor Externe

Reacția vine după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că materiale radioactive ar fi fost livrate în porturile ucrainene Odesa și Cernomorsk prin intermediul coridorului de cereale. Potrivit acesteia, componentele unei „bombe murdare” ar fi fost aduse în Ucraina pentru a efectua o provocare în regiunea transnistreană.

Această informație a avut un mare ecou în rândul locuitorilor din Ucraina și țările limitrofe din Europa de Est. Faptul că astfel de evenimente au loc în imediata vecinătate a Transnistriei, în jurul căreia regimul de la Kiev escaladează în mod deliberat tensiunea, nu poate decât să provoace îngrijorare.

Autor: Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a ministerului rus al Afacerilor Externe

La aceste declarații au reacționat și autoritățile de la Chișinău. 

Cu referire la recentele declarații care vizează repetat regiunea transnistreană a țării noastre, nu comentăm falsuri și speculații. Instituțiile statului monitorizează situația și nu confirmă informația difuzată de partea rusă. Facem apel la calm și invităm publicul din țara noastră să urmărească sursele oficiale de informații ale Republicii Moldova.

Autor: Prima Sursă

Anterior, diplomația de la Chișinău a dezmințit mai multe declarații ale Moscovei, menționând că „situația de securitate în regiune este stabilă”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal