Un stadion va fi transformat în circuit de Formula 1. Este primul în lume de acest fel

Un stadion va fi transformat în circuit de Formula 1. Este primul în lume de acest fel

Sporturile de echipă și cele cu motor pot face casă bună, mai ales când vine vorba de două entități cu zeci de milioane de pasionați în întreaga lume. Cel mai bun exemplu este chiar parteneriatul anunțat astăzi de F1, prin care își dorește o colaborare pe o perioadă de 15 ani cu formația din Premier League, Tottenham Hotspur, atât pentru închirierea stadionului și transformarea lui într-un adevărat circuit de automobilism, dar și pentru investiții comune în dezvoltarea acestei sfere a motorsportului, scrie eurosport.ro.

Baciu Ana

Împreună, Formula 1 și Tottenham vor dezvolta un nou program al academiei de șoferi care își propune să extindă fondul de talente în sporturile cu motor și să ajute la identificarea următoarei generații de piloți de F1. Cele două vor oferi activități educaționale în școli pentru a implica tinerii locali în motorsport și pentru a prezenta oportunități și idei de carieră în domenii precum inginerie și dezvoltarea de software.

În plus, un obiectiv cheie al parteneriatului va fi crearea de oportunități de ucenicie și de carieră pentru tinerii locali și de a aduce o mai mare diversitate în industria sporturilor cu motor, în special pentru femei și grupurile subreprezentate.

Formula 1, alături de Tottenham, vor colabora în cadrul unor inițiative de sustenabilitate care promovează responsabilitatea pentru mediu. Angajamentul F1 de a deveni până în 2030 pe zero carbon, se aliniază îndeaproape cu obiectivele lui Tottenham, în calitate de club semnatar al "Cursa către zero" din cadrul ONU Sports, pentru a a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 și de a deveni 0 până în 2040.

Parteneriatul dintre clubul de fotbal din Anglia și Formula 1 presupune, de asemenea, amenajarea primei instalații de karting electric pe un stadion de fotbal și a celei mai lungi piste interioare din Londra chiar pe stadionul de ultimă generație a lui Tottenham, fiind unul dintre cele mai moderne din întreaga lume.

Instalația de înaltă tehnologie din interiorul stadionului, care va fi singura de acest gen din Europa, se va deschide mai târziu în acest an și va avea piste separate pentru adulți și juniori, ambele acreditate de Asociația Națională de Karting, făcându-l un potențial viitor loc pentru curse ale campionatului național de karting.

Cu sediul sub tribuna de sud a stadionului, instalația va include, de asemenea, activități interactive de motorsport, dar și magazine culinare și de băuturi.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal