Jigniți verbal și pedepsiți cu palma. Două angajate dintr-o grădiniță din Bălți au ajuns pe mâna poliției după ce părinții au înregistrat audio atitudinea față de copiii lor (VIDEO)

Jigniți verbal și pedepsiți cu palma. Două angajate dintr-o grădiniță din Bălți au ajuns pe mâna poliției după ce părinții au înregistrat audio atitudinea față de copiii lor (VIDEO)

Un caz de presupuse violențe la Grădinița nr.38 din Bălți a ajuns pe masa procurorilor. Două angajate ale instituției de educație timpurie sunt bănuite că ar fi agresat fizic și verbal copiii care frecventau grădinița. Cazul a ieșit la suprafață după ce un grup de părinți au înregistrat audio ce se întâmpla în timpul zilei, informează TV Nord.

Irina Soltan

Cât poți să ragi s..ca? Chișorcă împuțită! Lasă labele celea jos. Ai z..it pe toți cât bocești.

Autor: Fragment din înregistrările audio

Publicitate

Părinții copiilor dintr-o grupă a grădiniței din Bălți au înregistrat audio interacțiunea angajatelor cu copiii după ce au bănuit că aceștia ar fi abuzați. Mai mulți părinți susțin că copiii, care au între 2-3 ani, s-au plâns că ar fi bătuți, unii ar fi refuzat să meargă la grădiniță, iar alții ar fi repetat înjurăturile auzite la grădiniță.

...

Un grup de părinți cer să intervină oamenii legii

Captură video

Copilul spune „Bate, bate”. Din înregistrări se aud cuvinte murdare. Imediat după cele audiate am mers la sediul de poliție, apoi am fost dusă la procuratură.

Autor: Spune o mamă.

Mi-i frică ce se poate întâmpla cu copilul meu. Cred că grădinița trebuie să dea educație și nu cu pedepse sau vorbe urâte, fără bătaie. Sper că o să fie un rezultat până la urmă.

Autor: Spune alt părinte

Acum părinții cer instituțiilor de drept să intervină pentru a pune capăt abuzurilor în grădinița din Bălți.

De altfel, cele două bănuite de maltratarea copiilor activează în instituție de patru ani. Directoarea grădiniței spune că nu a bănuit ce se întâmplă în cursul zilei și că în prezent, pe durata anchetării cazului, acestea au fost suspendate din funcție.

Oamenii nu sunt acum în instituție. Îmi pare foarte rău ce s-a întâmplat. Este inadmisibil. Îmi pare rău și-mi cer scuze pentru că s-a întâmplat așa ceva într-o instituție de educație timpurie.

Autor: Liliana Tcacenco, directoarea Grădinișei nr.38, Bălți

...

Liliana Tcacenco, directoarea Grădiniței nr.38, Bălți

Captură video

Reprezentanții Direcției învățământ, tineret și sport din Bălți spun că s-au autosesizat pe caz și că vor întreprinde măsuri după ce se vor expune procurorii.

Fișa de sesizare a fost referită în toate instanțele - și la asistentul social, la Direcția învățământ, la poliție. A fost organizată comisia multidisciplinară și suntem în examinare. Este un caz regretabil.

Autor: Alexandru Roșca, Secția învățământ Bălți

...

Alexandru Roșca, Secția învățământ Bălți

Captură video

Cele două învinuite au refuzat să comunice cu presa, iar procurorii susțin că așa cum cazul vizează minori, datele din anchetă nu pot fi făcute publice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal