Prin ochii prietenilor. În memoria lui Viorel Mardare...

Prin ochii prietenilor. În memoria lui Viorel Mardare...

Așa cum l-au văzut prietenii, puțini l-au cunoscut. A legat relații în noduri strânse și a știut să fie el însuși, cel adevărat, în cercurile amicilor. Voia să schimbe în bine tot ce-l înconjura, spun prietenii regizorului Viorel Mardare.

Irina Soltan

„Mi-i dor să-l salut, să-i strâng mâna, să-l cuprind, să-i spun „salut cumaniok, ce mai faci?”. Pur și simplu să-l mai văd și să mai comunic o dată”, spune Andrei Cebotaru.

Cel mai mult mi-i dor de acele nopți și seri pe care le petreceam în dvor. Noi ne scriam - dormi? Nu. Hai la o pivă în dvor”, spune Cristian Saulea.

Cu siguranță o manifestație la Rezeni cu foarte mulți oameni. Și am acolo mulți prieteni. Viorel nu e singurul care a plecat. Mai sunt care nu mai sunt. Și asta aș vrea”, spune Andrei Strah.

Aveam planuri asemănătoare și nici el, nici eu nu le-am realizat. Când un om cu o capacitate așa de mare nu ajunge să și-o manifeste pentru că viața lui gata s-a terminat”, spune Lucia Aprodu.

Divulgate de prieteni: Aflăm de ce Viorel întârzia, care era printul preferat pe cămașă, istoria unor ciupici albaștri, a unei taburete și a unui iaz uscat, dezbateri și un cerc de prieteni.

Publicitate

Regizorul s-a stins din viață la 9 martie 2019, la vârsta de 37 de ani. Viorel Mardare a completat fondul cultural al țării cu numeroasele materiale de promovare a Republicii Moldova. În 2017 a fost desemnat Omul Anului în domeniul Producție video.

In memoriam. „Cu svarca varită din armatură pe tablă IUBIREA”

În februarie, în luna dragostei și a primelor zvâcniri primăvăratice, AGORA a lansat o companie în care vrem să ne amintim de Viorel într-un mod luminos, colorat și plin de iubire.

Împreună cu familia Mardare, am lucrat cu pasiune pentru a produce hanoracele „Iubirea”, cu renumita inimă roșie pe fundal albastru și citatul: „Cu svarca varită din armatură pe tablă IUBIREA”. Am căutat cel mai potrivit albastru și cea mai moale și calitativă stofă. Am testat câteva nuanțe de roșu, până am ajuns la „acel” roșu.

E un proiect „in memoriam”, care celebrează viața. E încă un fir din care se țese amintirea lăsată de acel om fantastic, care a fost Viorel Mardare. Cu acordul familiei Mardare o parte din bani vor fi redirecționați către proiecte ce vor readuce in atenție lucrările lui Viorel.

Intrați pe AGORA Shop pentru o porție de iubire „cu svarca varită din armatură pe tablă”. Vă reamintim că abonații au parte de reduceri la toate produsele de pe shop.agora.md.


Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal