Poliția avertizează că pentru ziua de mâine, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă

Poliția avertizează că pentru ziua de mâine, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă

Poliția anunță că deține informația că pentru ziua de mâine, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. În acest context, oamenii legii cer organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului.


Baciu Ana

„Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite. Vă informam că, Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi. Persoanele care nu respectă conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și exercitării corespunzătoare a misiunii ce revine Poliției, îndemnăm toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, se arată într-un comunicat emis de Poliția Republicii Moldova.

La 9 martie, Centrul Național Anticorupție sub conducerea Procuraturii Anticorupție a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 9 martie 2023, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor. În rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4.560.719 lei. Mai exact este vorba de 3.269.500 de lei, 64.490 de euro și 500 dolari

Iar la 10 martie, Poliția a anunțat că desfășoară percheziții într-un dosar care vizează pregătirea dezordinilor în masă. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicați bani în sumă totală de 11.000 de dolari americani și 400 de euro, destinați organizării dezordinilor în masă; precum și cătușe, substanță cu miros specific de marijuana, înscrisuri de ciornă; dar și dispozitive de comunicare și stocare a informației. 

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal