Noi replici tăioase de la Kremlin. Zaharova: „Conducerea acestei țări a luat curs împotriva poporului său”. Ministerul de Externe al R. Moldova: „Lucrăm în interesul cetățenilor noștri”

Noi replici tăioase de la Kremlin. Zaharova: „Conducerea acestei țări a luat curs împotriva poporului său”. Ministerul de Externe al R. Moldova: „Lucrăm în interesul cetățenilor noștri”

Autoritățile de la Moscova fac noi acuzații la adresa R. Moldova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, afirmă că autoritățile moldovenești ar „acționa împotriva poporului pentru bani din exterior”. Chișinăul vine cu un răspuns. „Lucrăm în interesul cetățenilor noștri şi avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă”, susține Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Irina Soltan

Conducerea acestei țări a luat un curs împotriva poporului său... La sugestia Statelor Unite și a Occidentului, sunt aduși la putere acei politicieni care nu urmăresc interesele poporului lor, societate și stat, ci interesele patronilor lor din afară, care contrazic interesele țării.

Autor: Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova

Maria Zaharova a adăugat că actualele autorități de la Chișinău „duc o politică de distrugere a statalității”, întrucât „Occidentul are nevoie de un perimetru de instabilitate” în jurul Rusiei.

Răspunsul autorităților moldovenești nu s-a lăsat așteptat. La scurt timp, MAEIE a notat că R. Moldova „condamnă vehement noile comentarii neadevărate şi fără temei făcute astăzi de către reprezentanta oficială a ministerului rus de externe”.

Publicitate
Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea şi democrația în Republica Moldova. Lucrăm în interesul cetățenilor noștri şi avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri.

Autor: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Mai mult, MAEIE a amintit că din prima zi a războiului țara noastră a condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina, conflict care cauzează distrugeri și suferință în țara vecină, în regiune și pe întreg continentul european. La fel, a menționat că în calitate de membru responsabil al comunității internaționale, Republica Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea și stabilitatea în întreaga lume.

Suntem hotărâți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri. Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare şi hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false şi manipulatoare.

Autor: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

AGORA amintește că acestea nu sunt primele mesaje de acest gen din partea Federației Ruse. Anterior, MAEIE a venit în repetate rânduri cu răspunsuri la acuzațiile Kremlinului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal