Presupusul atac terorist din Transnistria: Ținta ar fi fost delegația OSCE. Unul dintre presupușii organizatori, deja reținut și oferă detalii (VIDEO)

Presupusul atac terorist din Transnistria: Ținta ar fi fost delegația OSCE. Unul dintre presupușii organizatori, deja reținut și oferă detalii (VIDEO)

Așa zisul procuror general al Transnistriei oferă noi detalii despre presupusul act terorist planificat pentru 14 februarie. Anatoli Gurețki susține că atacul ar fi fost planificat asupra delegației OSCE venită la Bender pentru negocieri. La un moment dat, ținta s-a schimbat și aceasta a devenit liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Așa zisele autorități de la Tiraspol au și identificat unul dintre presupușii organizatori, transmite televiziunea regională.

Irina Soltan

Așa zisul procuror-șef al regiunii transnistrene susține că la 14 februarie, președintele OSCE, Buiar Osmani, a venit la Bender pentru negocieri cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Din delegație făceau parte 20 de persoane, printre care rreprezentantul special pentru Transnistria Thomas Harting și șeful misiunii OSCE în R. Moldova Kelly Kaiderling.

Am stabilit că se pregătea un act terorist împotriva delegației OSCE pe 14 februarie în apropiere de cetatea Tighina, în momentul în care delegația trebuia să se întoarcă la Chișinău. 

Autor: Așa zisul procuror-șef al Transnistriei, Anatoli Gurețki.

Publicitate

În plus, se comunică despre faptul că deja s-a reușit identificarea unuia dintre organizatorii presupusului act terorist. E vorba de Veaceslav Kisnicean care ar fi recunoscut că a fost plătit pentru eventualul atac. Acesta ar fi instalat și camere video în zona unde urma să fie atacul, iar unele imagini au și fost demonstrate de așa zișii procurori transnistreni.

Potrivit scenariului comunicat de Veaceslav Kisnicean, o mașină minată trebuia să fie lăsată pe traseul unde urma să treacă delegația OSCE. Mai exact, explozibilul trebuia să se afle în zona intrării în cetatea Tighina, într-o stație de troleibuz, pe direcția de drum spre Chișinău.

Kisnicean urma să declanșeze explozia și să părăsească mașina. Însă planul nu ar fi funcționat. Prin urmare, s-ar fi stabilit o nouă țintă - liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

Așa zisul procuror-șef al Transnistriei, Anatoli Gurețki, spune că scopul atacului ar fi fost declanșarea protestelor internaționale.

Știam dinainte că se pregătește o astfel de întâlnire, știam ce fel de rezonanță va provoca un atac terorist în Transnistria împotriva liderilor organizațiilor internaționale. Aceasta este o provocare împotriva Transnistriei și a contingentului rus de menținere a păcii.

Autor: Așa zisul procuror-șef al Transnistriei, Anatoli Gurețki.

AGORA amintește că la 9 martie așa-zisul minister al securității din Transnistria a declarat că a prevenit un atac terorist.

Detalii aici: Tiraspolul acuză Ucraina de un presupus „atac terorist de lichidare a oficialilor transnistreni”. Kievul: „Provocare orchestrată de Kremlin”

Potrivit sursei citate, atacul ar fi fost pregătit împotriva mai multor pretinși oficiali din stânga Nistrului. Indicațiile ar fi fost date de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Suspecții au fost reținuți, scrie sursa menționată.

Reprezentanții Ucrainei au răspuns acuzațiilor și au menționat că informațiile nu sunt decât o „provocare orchestrată de Kremlin”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal